Jenis Tangan Poker

Poker

Anda perlu bermula dengan asas-asas agar dapat memperbaiki. Unsur-unsur yang paling asas dalam permainan poker adalah mengetahui jenis tangan poker. Sekiranya anda tidak mendapat asas yang betul maka anda tidak mempunyai banyak peluang untuk memenangi wang di Mega888 Apk dalam talian.

Bilik poker memandang serius peraturan poker, jadi penyimpangan dari peraturan ini boleh menyebabkan pemain dilarang keluar dari bilik atau sekurang-kurangnya dibatalkan dari tangan. Ini berlaku untuk semua bentuk poker.

Poker adalah mengenai kad yang anda ada, dan jenis tangan poker yang boleh mereka buat. Sebilangan besar profesional akan memberitahu anda bahawa semuanya merangkumi strategi. Walau bagaimanapun, jika anda tidak tahu apa maksud kad yang anda pegang, anda tidak akan dapat meletakkan lekukan di tim lawan.

Sebilangan besar versi poker, pangkat jenis poker seperti berikut:

1. Royal flush

: Ini bermaksud anda memegang Ace, King, Queen, Jack dan Ten dengan semua pakaian yang sama. Tidak ada tangan yang dapat mengalahkan ini. Tangan ini sangat jarang dan inilah sebabnya memberikan yang terbaik.

2. Siram lurus

: Ini seperti royal flush, tetapi tanpa Ace. Sebenarnya, straight flush adalah lima kad dalam saman yang sama berturut-turut. Beberapa versi poker membolehkan Ace berfungsi sebagai Satu untuk membentuk Lima, Empat, Tiga, Dua, Ace. Walau bagaimanapun, anda tidak akan dapat menggunakan Ace di tengah-tengah urutan – Contohnya Three, Two, Ace, King, Queen.

3. Empat jenis

: Ini adalah ketika anda memegang empat kad dengan nilai yang sama.

4. Rumah penuh

: Ini juga tangan yang kuat dan terdiri dari sepasang dan tiga jenis. Contohnya, sepasang Raja dan tiga Jack akan menjadi rumah penuh.

5. Siram

: Tangan ini terdiri daripada lima kad dalam saman yang sama, tetapi tidak dalam urutan tertentu. Sekiranya dua pemain kedua-duanya mempunyai flush maka ia akan menjadi kad tertinggi mengikut urutan antara kedua pemain tersebut.

6. Lurus

: Tangan ini terdiri daripada 5 kad berturut-turut dalam pelbagai jenis pakaian.

7. Tiga jenis

: Tangan ini juga dikenali sebagai “perjalanan” dan terdiri daripada tiga kad dengan nilai yang sama di tangan anda.

8. Dua pasang

: Ini seperti kedengarannya – dua kad dengan nilai yang sama dengan dua kad lain dengan nilai yang sama – Ace, Ace, Three, Three misalnya.

9. Berpasangan

: Ratu, Ratu misalnya.

10. Kad tinggi

: Sekiranya tidak ada tangan yang disebutkan di atas di atas meja, maka ia akan datang kepada siapa yang mempunyai “kicker” tertinggi. Sepakan ini sering digunakan untuk menentukan pemenang antara tangan terikat.

Semakin banyak anda bermain, semakin mudah perkara ini berlaku. Setelah anda selesa dengan jenis tangan dan kedudukan poker anda boleh beralih ke strategi poker yang lebih intensif. Kaedah yang baik untuk berlatih poker apa pun adalah bermain dalam talian. Banyak kasino dalam talian menawarkan permainan percuma sehingga anda tidak perlu risau kehilangan wang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *