Bilakah Memutar Penyambung yang Sesuai di NL Holdem

konektor

Semua orang suka bermain kad yang hampir sama, terutama penyambung yang sepadan dan terutama dalam talian. Ini adalah titik yang perlu didorong berulang-ulang: ‘pemain internet akan memainkan dua kad yang sepadan’ Pada masa ini, perkara yang sama berlaku untuk permainan langsung dan dalam kejohanan seperti WSOP Main Event hanya kerana begitu banyak pemain internet kini bermain secara langsung. Saya akan melampirkan kad yang sesuai secara umum dalam artikel lain, untuk tujuan siaran ini, mari kita berpegang pada penyambung. Ada kalanya idea yang baik adalah penyambung yang sesuai dan ada kalanya tidak.

Pertama sekali, bermain mega888 yang dipadankan adalah memainkan apa yang saya sebut tangan mega888 spekulatif. Tangan spekulatif bukan tangan yang ingin anda mainkan pada setiap titik kejohanan. Anda mesti bermain dengan tangan ini apabila anda dapat sebahagian besarnya. Ini bukan tangan yang anda cuba gunakan untuk mendorong orang ke sekeliling, jadi mereka bukan tangan yang ingin anda dedikasikan sebahagian besar timbunan anda. Ini adalah tangan yang baik untuk dibawa keluar dan tangan yang bagus untuk bermain apabila anda mempunyai sekurang-kurangnya 3-4 pemain lain di dalam pot sehingga anda mendapat wang yang mencukupi. Mereka bukan tangan yang baik kerana kemungkinan anda akan memukul monster sangat kecil. Ngomong-ngomong, itulah satu-satunya tujuan bermain dengan penyambung yang sesuai; memukul raksasa. Jangan terjebak dengan pemikiran bahawa pasangan 8 anda adalah yang terbaik kerana ia adalah yang terbaik di papan.

Perkara seterusnya yang saya lihat ketika bermain dengan penyambung yang sepadan adalah timbunan cip. Bolehkah saya memainkannya dan adakah seseorang mendapat kenaikan besar yang mendorong saya keluar dari periuk? Sebagai contoh, MTT awal adalah masa yang tepat untuk bermain penyambung kerana biasanya anda boleh mendapatkan cip yang murah, mungkin 30-50 dari timbunan cip 3k anda dan nisbah risiko / ganjaran anda sangat besar. Sebaliknya, apabila anda terlambat di MTT dan pemain terus meningkat untuk menurunkan tirai / antes, ini adalah masa yang lebih teruk untuk mencuba bermain tangan ini kerana anda mungkin mendapat kenaikan yang tidak anda mahukan. panggil. Juga, jika timbunan anda kecil atau rendah berbanding rata-rata, masa untuk memainkan penyambung yang sesuai habis. Anda tidak boleh membocorkan kerepek di tangan yang tidak berpeluang menang. Tambahan,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *