Sepuluh Permainan yang Akan Menentukan Tajuk BCS – Sbobet

Setiap pasukan dalam musim Bola Sepak Kolej 2010 mempunyai satu persamaan. Mereka semua belum tewas dan boleh dinobatkan sebagai juara pada 9 Januari. Mana-mana peminat realistik akan dapat menghapuskan sekurang-kurangnya 90% daripada pasukan ini serta-merta. Terdapat banyak pasukan yang akan mengejar Alabama Crimson Tide untuk menjadi “National Champs”.

Jadual musim biasa bola sepak kolej 2010 menunjukkan bahawa sekurang-kurangnya satu minggu mempunyai permainan yang bukan sahaja hebat tetapi juga akan mempunyai implikasi Tajuk BCS. Buku sukan dalam talian mempunyai spread mata langsung untuk permainan ini yang menjadikannya lebih menyeronokkan untuk melihat permainan ini. Ia juga memberitahu kami pakar mana (Vegas), percaya mereka mempunyai trek dalaman untuk Piala BCS.

Boise State lwn Virginia Tech (6 Sept. 2006)
Malam Isnin ialah perlawanan utama pada hujung minggu pertama bola sepak kolej. Boise State Broncos mempunyai musim 2009 tanpa kalah. Mereka juga menang dengan meyakinkan di Fiesta Bowl menentang TCU.
Hampir keseluruhan pasukan permulaan kembali pada kedua-dua belah bola Sbobet malaysia, jadi satu lagi musim yang sempurna tersedia untuk mereka.

Ujian terbesar Broncos akan datang di Virginia Tech. Mereka boleh menang dan tidak tewas sekali lagi, yang berkemungkinan memberi mereka peluang untuk merangkul kejuaraan BCS. Kalah dan pasukan WAC tidak boleh memenangi semuanya. Negeri Boise kini 2.5 pilihan jalan raya berbanding VA Tech.

Penn State lwn Alabama (11 Sept)
Dalam minggu kedua, pasukan teratas di negara ini, dan juara bertahan, menjadi tuan rumah Joe Pa’s Penn State Nittany Lions. Mereka akan memainkan peranan sebagai ‘yang diburu’ sepanjang musim dan akan berdepan tiga lawan peringkat dari minggu kedua hingga minggu kelima. PSU adalah pasukan yang sah dalam dua puluh teratas. Ia akan menjadi menarik untuk melihat reaksi Lions untuk bermain di luar -pasukan persidangan pada awal musim ini.

Perlawanan The Tide menentang Tide semakin sukar kerana Mark Ingram, pemenang Heisman, tidak mungkin akan tersedia. Memandangkan 11.5 mata diungguli, pembuat kemungkinan tidak percaya Penn State akan dapat menyahut cabaran itu.

Boise State lwn Oregon State (25 Sept).
Broncos akan menewaskan Virginia Tech 19 hari lebih awal, dan kemudian mereka akan menentang Oregon State Beavers. Walaupun Beavers dianggap pasukan 25 terbaik, mereka hanya 1-4 menentang lawan peringkat tahun lepas.

Boise State akan bermain di tempat sendiri, tidak seperti perlawanan mereka menentang Hokies. Ini adalah tempat di mana mereka tidak pernah kalah dalam perlawanan musim biasa sejak September 2001. Boise State dijangka menewaskan Beavers, kerana mereka adalah pilihan 14 mata.

Florida lwn Alabama (2 Okt)
Permainan ini mesti dilihat oleh peminat bola sepak kolej. Ia menampilkan dua daripada lima pasukan teratas serta pesaing sah untuk gelaran BCS. Terdapat banyak pasukan peringkat dalam SEC, tetapi kedua-dua ini adalah yang terbaik.

Bukti kelayakan Alabama yang luar biasa terkenal, tetapi bagaimana pula dengan Florida? Walaupun Tim Tebow sudah tiada, masih terdapat banyak bakat di kedua-dua belah bola sepak termasuk empat pemain permulaan di barisan serangan Florida. Florida akan berusaha untuk membalas dendam kekalahan memalukan 32-13 tahun lalu menentang Tide. Vegas menjangkakan permainan yang lebih baik pada 2 Oktober, kerana Gators hanyalah anjing jalanan 3 mata.

Texas lwn. Oklahoma (2 Okt.)
Pada hari Sabtu pertama pada bulan Oktober, 12 Besar menganjurkan satu lagi perlawanan besar. Persaingan Sungai Merah adalah salah satu saingan paling berprestij dalam bola sepak kolej. Permainan ini boleh mempunyai implikasi yang ketara untuk Kejohanan 12 Besar serta gelaran BCS. Walaupun berada di kedudukan lebih tinggi dalam kebanyakan tinjauan pendapat, Texas Longhorns masih menjadi sasaran di bawah pasukan lawan Sooners.

Texas lwn Nebraska (16 Okt)
The Longhorns kembali beraksi selepas minggu selamat tinggal mereka ketika mereka menghadapi musuh persidangan, Nebraska Cornhuskers. Jadual untuk Nebraska adalah baik, dengan ini ujian paling sukar mereka musim ini. Musim biasa tanpa kalah adalah mungkin jika mereka boleh mendapat kemenangan menentang Texas. Cornhuskers akan mempunyai salah satu pertahanan yang paling hebat dalam bola sepak kolej. Texas adalah 2.5 mata underdog.

Ohio State lwn Wisconsin (16 Okt)
Sportsbook.com tidak fikir Alabama adalah pilihan untuk memenangi Kejohanan BCS. Penghormatan itu diberikan kepada Ohio State Buckeyes di +450. Sepuluh pemain permulaan Buckeyes kembali melakukan serangan, termasuk Terrelle Pryor, calon Heisman, di quarterback.

Leave a Reply

Your email address will not be published.